Antalya-Isparta-Konya Kervan yolu üzerinde İncir Han dördüncü konaklama yeridir. Bucak ilçesinin 7 km. batısına düşen İncirdere köyündedir.
Gıyaseddin Keyhüsrev bin Keykubat yaptırmıştır. İncir Han, dikdörtgen planlı olup avluludur. İncir Han’ın çok süslü yarıya yakını dolgu toprağı ile dolu bir taç kapısı vardır. İçeriye, içe doğru eğimli ve istiridye kabuğu şeklinde yivli, tonozlu bir nişin korumasına alınan basık kemerli bir kapıyla girilir. Kapı kemeri üzerinde dört satırlık bir kitabesi açıkça okunabilmektedir. Süslü iki sütun üzerindeki sivri kemere geçiş mukarnaslarladır. Girift geometrik motiflerle süslü çerçeveler, kapı üzerindeki incelikle işlenmiş güneş kursu, gücü ve adaleti simgeleyen kabartma aslan, karşılıklı iki ejder övgüye değer.
Hanın İncir Han’ın kubbesi yoktur ama bu kısımda tahribatın çokluğu kubbenin sonradan yıkılmış olma ihtimalini akla getirmektedir.
Selçuklu Kervansaraylarından bazılarının temellerinin bile yok oluşu karşısında İncir Han, yine de doğaya ve insanlara inat ayakta kalmayı başarmıştır. Bu Kervansarayın şahane taç kapısı, portel süslemeleri, kitabeleri ile korunması yalnız bugün için değil, gelecek kuşaklara da sağlam ve eski şekline uygun olarak bırakılması gereken abidevî bir şaheserdir.